Multi-inzetbaar: heerlijk over van alles en nog wat en ook als garnering doet hij het goed.

Lekker bij… salades, dressings en sauzen en over de aardappeltjes of een visje. Ook eiergerechten, schaal- en schelpdieren, kaas en de boterham krijgen een extra bite van een paar sprietjes bieslook.

Heilzaam? Hartstikke gezond: het levert volop vitamine a, b en c en diverse mineralen: natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer… Daarnaast werkt bieslook bacterieremmend, reguleert het een hoge bloeddruk en voorkomt het het vasthouden van een teveel aan vocht. Bieslook versterkt de spijsvertering en de bloedsomloop. Reden genoeg dus om veel bieslook te eten!

Oorsprong Bieslook komt uit China, waar het als keukenkruid werd gebruikt maar ook als tegengif. Waarschijnlijk verspreidden de Romeinen het via Azië naar Europa. De oude Egyptenaren gebruikten bieslook en Karel de Grote adviseerde het kruid als middel tegen maagklachten, constipatie, melancholie en hardhorendheid.

Meer over…

Bieslook behoort tot de lookfamilie en is verwant aan bolgewassen als ui, prei en knoflook

Een andere naam voor bieslook is pijpgras

Nederlandse boeren gaven hun koeien bieslook zodat de melk een frisse smaak kreeg

Bieslook heeft kleine, paarse bloemetjes die eetbaar zijn, maar het vooral leuk doen als garnering

Met de sprieten kun je een pakketje samenbinden: een bouquet garni bijvoorbeeld, een bosje van diverse kruiden dat wordt meegetrokken in bouillon en stoofschotels.

Hoe te verzorgen?

Bewust geteeld

Buysman-kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur.

Onze werkwijze

De verzorging

Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen….

Over de verzorging