Een heerlijke, aromatische toevoeging aan verschillende gerechten. Het wordt gebruikt in diverse wereldkeukens; de Oosterse bijvoorbeeld, maar ook in de Mexicaanse en de Noord-Afrikaanse.

Lekker bij…Bonenschotels, curry’s, tortilla’s, Oosterse gerechten en stoofpotjes met rund of lam. Zalig bij kool, rode bieten, avocado, in soepen en marinades. Kan zowel bij zoete als hartige gerechten.

Heilzaam? Jazeker. Zet koriander in als je last hebt van een opgeblazen gevoel of darmgassen. Het bevordert de eetlust en de spijsvertering, werkt pijnstillend en helpt tegen indigestie en migraine. Zalf gemaakt van koriander helpt tegen aambeien en pijnlijke gewrichten.

Oorsprong De oudste vermelding van koriander stamt uit 1550 voor Christus, in een beschrijving over de hangende tuinen van Babylon. Hippocrates gebruikte koriander als medicijn. De Romeinen verspreidden het naar Europa. Tegenwoordig wordt koriander op diverse plaatsen verbouwd: India, Iran, Rusland, Canada, Amerika en… in Andijk!

Meer over…

Het zorgt voor verkoeling na het eten van iets pikants als rode peper

In de Scandinavische keuken wordt koriander vaak gebruikt in gebak

De etherische olie uit korianderzaad wordt verwerkt in veel parfums

Deze olie versterkt de smaak van chocolade en likeur

De Romeinen verwerkten koriander in hun liefdesdrankjes

Kolonisten in Massachusetts, Amerika, verbouwden koriander al voor 1670

Gemalen korianderblad wordt ketoembar genoemd

Hoe te verzorgen?

Bewust geteeld

Buysman-kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur.

Onze werkwijze

De verzorging

Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen….

Over de verzorging