Het aroma van deze munt is de vertaling van de mintgeur uit After Eight. Niet alleen lekker over voedsel maar ook in drankjes: thee en bubbeltjeswater.

Lekker bij… ’s zomerse salades, vruchtenbowl, rauwkost, yoghurt, courgette of worteltjes en bij vis, kip, kalf en lam. Ook heerlijk bij ijs met name chocoladedesserts. Wat dacht je van een kopje verse muntthee? Laat een takje munt in een kop kokend water trekken. Munt is ook heerlijk met een schijfje citroen in bubbeltjeswater.

Heilzaam? Absoluut. Munt is een goed middel in de strijd tegen verkoudheid: een dampbad verhelpt kriebelhoest en een verstopte neus en werkt tegen keelontsteking. Daarnaast helpt munt tegen indigestie, buikkramp, maagzweren, hoofdpijn en migraine, astma en jeuk.

Oorsprong Volgens de oude Grieken is munt ontstaan toen Hades, de god van de onderwereld, verliefd werd op de mooie Mentha. Hier was zijn vrouw Persephone niet van gediend: uit jaloezie veranderde ze Mentha in een plantje. De oude Grieken en Egyptenaren gaven hun doden een bosje munt mee. Uiteindelijk werd het vanuit het Middellandse Zeegebied verspreid naar noordelijker gebieden.

Bewust geteeld

Buysman-kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur.

Onze werkwijze

De verzorging

Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen….

Over de verzorging