Benadrukt het het frisse in gerechten. Niet alleen lekker over voedsel maar ook in drankjes: thee, bubbeltjeswater en natuurlijk in de beroemde mojito.

Lekker bij… ’s zomerse schotels, salades, rauwkost, yoghurt, courgette of worteltjes en bij vis, kip, kalf en lam. Ook heerljk over fruitsalades en bij ijs. Wat dacht je van een kopje verse muntthee? Laat een takje munt in een kop kokend water trekken. Munt is ook heerlijk met een schijfje citroen in bubbeltjeswater.

Heilzaam? Absoluut. Munt is een goed middel in de strijd tegen verkoudheid: een dampbad verhelpt kriebelhoest en een verstopte neus en werkt tegen keelontsteking. Daarnaast helpt munt tegen indigestie, buikkramp, maagzweren, hoofdpijn en migraine, astma en jeuk.

Oorsprong Volgens de oude Grieken is munt ontstaan toen Hades, de god van de onderwereld, verliefd werd op de mooie Mentha. Hier was zijn vrouw Persephone niet van gediend: uit jaloezie veranderde ze Mentha in een plantje. De oude Grieken en Egyptenaren gaven hun doden een bosje munt mee. Uiteindelijk werd het vanuit het Middellandse Zeegebied verspreid naar noordelijker gebieden.

Meer over…

Munt staat symbool voor gastvrijheid.

Om die reden legden de Joden munt op de vloer van de synagoge

De Italianen namen dit gebruik over in hun kerken en noemden het Erba Santa Maria

De Romeinse dichter Ovidius beschrijft hoe twee boeren hun dienbladen insmeren met munt voordat zij hun gasten bedienden, als teken van gastvrijheid

Stiekeme Romeinse wijndrinksters verhulden de geur van alcohol door op munt en honing te kauwen

In de bijbel staat dat men belasting moest betalen over munt, net als over dille en komijn

Muggen, vliegen en vlooien houden er niet van: munt in de vensterbank, op het nachtkastje of een bosje in de hondenmand houdt ze op afstand

Munt in je badwater: heerlijk verkwikkend en verfrissend!

Hoe te verzorgen?

Bewust geteeld

Buysman-kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur.

Onze werkwijze

De verzorging

Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen….

Over de verzorging