Is familie van de munt en heeft een bijzondere, fijne smaak die een klein beetje aan basilicum toe denken. Niet alleen erg lekker en gezond, maar dankzij de kleur een eye catcher over diverse gerechten.

Lekker bij…salades, rauwkost, paddenstoelen, asperges, wortels, Chinese kool, paksoi, ui, vis en kip. Ook heerlijk gebakken in olie met knoflook en gember. In Japan eet men het vaak bij tempura, sashimi en in slaatjes.

Heilzaam? Notenkruid zit barstensvol vitaminen en mineralen . Vanwege de ontstekingsremmende werking werd het veel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het versterkt het afweersysteem en helpt tegen verkoudheid.

Oorsprong Notenkruid komt oorspronkelijk uit China. In de 8ste eeuw werd het in Japan geïntroduceerd. Aziatische immigranten brachten het rond 1800 mee naar Canada en de Verenigde Staten, van waaruit het in Europa terecht kwam.

Meer over…

Er zijn heel wat namen voor dit kruidje: biefstukplant, purperen munt, Japanse munt of Japanse basilicum, Vietnamese koriander, wilde coleus… en nog veel meer

Vroeger werd shiso gekweekt voor de productie van lampenolie; de zaadjes bevatten namelijk flink wat egoma-olie.

Egoma-olie wordt gebruikt bij religieuze shintoïstische rituelen

Egoma-olie bevat een component dat 2000 keer zoeter is dan suiker. Hiermee wordt de zoetstof perillartin of perilla suger gemaakt , die in Japan wordt gebruikt in de voedselindustrie

Shiso wordt in Azië gebruikt om producten mee in te maken. Daarom hebben veel ingemaakte Aziatische producten een rode kleur

Hoe te verzorgen?

Bewust geteeld

Buysman-kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur.

Onze werkwijze

De verzorging

Door ze dagelijks een scheutje water op het schoteltje te geven of de pot een paar een minuten in een laagje water te zetten, nemen….

Over de verzorging