Het groeiproces De potten worden met de speciale Buysman-aardemix gevuld en de zaadjes in de aarde gestopt. In de donkere, warme kiemkamer ontkiemen de zaadjes. De kiemen gaan de kas in. Op de ‘eb- en vloedtafels’ krijgen de kiempjes dagelijks een portie water van onderaf. De plantjes zuigen het water op tot ze voldoende hebben, het overige water loopt weg en wordt de volgende dag hergebruikt. Dit water wordt verkregen uit de bassins die rond de kassen liggen en waarin regenwater wordt opgevangen. Na een week of vijf worden zijn de kiemen uitgegroeid tot flinke plantjes en worden ze geoogst. De plantjes krijgen een plastic beschermingshoesje ‘aan’ en worden in dozen verpakt. Iedere dag worden ze naar groothandels en winkels in het hele land gebracht.

Lees meer over de kruiden en vind recepten


Duurzaam groeiproces

Buysman- kruiden worden verbouwd op duurzame wijze en met respect voor de natuur: chemische bestrijdingsmiddelen kom je niet tegen. De kassen worden grotendeels met aardwarmte verwarmd en het water dat de kruiden iedere dag krijgen, wordt keer op keer opgevangen en opnieuw gebruikt. Het grootste deel van het productieproces wordt met de hand gedaan: alleen voor het vullen van de potjes met aarde en het zaaien van de kruiden heeft Buysman een machine.

Biologische bestrijders
Buysman gebruikt uitsluitend biologische bestrijdingsmiddelen. Om de kruiden te beschermen worden biologische bestrijders ingezet: roofmijten, roofwantsen en sluipwespen om precies te zijn.

Certificaten
Dankzij deze werkwijze beschikt Buysman Kruiden over diverse certificaten.

Verkrijgbaar bij

o.a. DekaMarkt, DEEN Supermarkt, Landmarkt Amsterdam, Adrie Bakker (Streekhof Bovenkarspel) en groentespeciaalzaken en markten in heel Nederland.

Meer weten?